Nieuw Groninger Bachkoor, uitgesteld project 2020: nieuwe data, aanmelden nog mogelijk!

Dit project is begonnen, maar helaas onderbroken door het Coronavirus. Nieuwe data voor de rest van de repetities en de concerten worden vastgesteld, zodra er weer zicht is op meer mogelijkheden.

Bovenstaande zinnen stonden boven de eerste melding van het uitstel, vlak na het begin van het Corona-tijdperk. Inmiddels heeft het lang geduurd, eerder vastgestelde nieuwe data bleken ook niet haalbaar.

Er is lang nagedacht over een voortzetting van het zo wreed onderbroken motettenproject. We zijn en blijven een Bachkoor maar voor het voorziene programma met voornamelijk dubbelkorig werk ontbrak op het moment dat we ermee moesten stoppen een toereikende bezetting. Daarom is besloten het 5-stemmige (SSATB) motet Jesu meine Freude te handhaven en op zoek te gaan naar andere stukken met diezelfde of een vergelijkbare bezetting. Twee Duitsers, wier muziek je gerust kunt bestempelen als leidend naar het werk van Bach, zijn Heinrich Schütz en Dietrich Buxtehude. Zij hebben beide mooi repertoire voor deze bezetting geproduceerd en het wordt dus ‘Schütz, Buxtehude, Bach!’.

Programma:

H. Schütz
uit ’12 Geistliche Gesänge’:
Kyrie, Gott Vater in Ewigkeit SATB
uit ‘Geistliche Chormusik’:
Verleih uns Frieden/Gib unserm Fürsten SSATB
Die mit Tränen sähen SSATB
Ich weiss dass mein Erlöser lebt SSAATBB

D. Buxtehude
Missa Brevis SSATB

J.S. Bach
Wir Glauben all an einen Gott SATB
Jesu, meine Freude SSATB

Repetities (steeds za/zo, 10-16 uur)

​1/2 oktober
8/9 oktober
29/30 oktober
19/20 november

Concerten

​25/26/27 november (2 van deze 3)

Kosten (voor nieuwe aanmelders)

Het basistarief voor deelname bedraagt € 125. Kan je wat meer dragen? Dan ben je welkom om dit te verhogen naar € 150. Wil je graag meedoen, maar zit je te krap bij kas? Dan is het voor jou mogelijk, voor € 100 toch mee te doen.

Aanmelden is nog mogelijk

Heb je belangstelling? Meld je dan aan met onderstaand formulier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.