Elper Zangdagen 18 t/m 22 augustus 2021

​Van de Orvelter of Zwiggelter Zangdagen heb je vast wel eens gehoord, als je er niet zelf een of meerdere keren aan meegedaan hebt. Al bijna dertig jaar werk ik elke zomer vijf dagen met een groep liefhebbers van koorzang aan een repertoire, dat aan het eind wordt gepresenteerd aan vrienden en familie. Vanuit mijn specialisatie zou je verwachten dat het allemaal ‘oude’ muziek is, maar dat is zeker niet het geval: aan een thema dat als kapstok fungeert worden jassen uit vele eeuwen gehangen, van de 15de tot de 21ste.

Het thema van dit jaar is ‘Alles stroomt: van fonteinen, bronnen en rivieren.’  

​Vanwege de langdurige onzekerheid door het heersende Coronavirus was het doorgaan in 2021 lange tijd onzeker; het boeken van een accommodatie vond ik daarom te riskant. Nu het zingen in groepsverband weer lijkt te kunnen beginnen, gaan we in augustus toch zangdagen organiseren. Weer met het Drentse landschap als decor, alleen niet met een gezamenlijk verblijf in één accommodatie.

We hebben daarvoor een geschikte plek gevonden: ‘Elpine, een niet-alledaagse locatie voor bijeenkomsten die er toe doen. Waar op ongedwongen wijze de beste ideeën naar boven komen. Waar je omgeving je inspireert om out-of-the box te denken. Waar je jezelf kunt zijn.’

image.png

Zoals de naam al doet vermoeden bevindt Elpine zich in de buurt van Elp. Dit mooie Drentse dorp ligt binnen een straal van 10 km van zowel Orvelte, Zwiggelte als Westerbork. We kunnen er binnen (ca 200 m2) en buiten repeteren, eten, zwemmen, douchen en relaxen met een drankje. Het enige wat deze plek anders maakt dan we gewend zijn is dat je er niet kunt overnachten, althans niet in een kamer met bed. Voor kamperen is wel alle ruimte, ook met camper of caravan!

​We kunnen je helpen, een geschikte accommodatie in de buurt te vinden. Thuis overnachten of logeren bij vrienden of familie in de buurt kan natuurlijk ook.

Als je je aanmeldt is het fijn als je op het formulier bij ‘Overige info’ aangeeft wat je graag zou willen of wat je mogelijkheden zijn.

In de naaste omgeving van Elpine vind je vele wandel- en fietspaden, bos en hei, maar ook cultuur en geschiedenis: het herinneringskamp Westerbork, het Melkwegpad, het museumdorp Orvelte.  

Het tarief is dit jaar voor iedereen hetzelfde, omdat er geen verblijfskosten worden berekend: € 395

Aanmeldingsformulier

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.